Un estudi fet per investigadors del King's College de Londres ha descobert que els nivells d'anticossos de les persones que es recuperen del coronavirus cauen 90 dies després de superar la malaltia.

Els científics creuen que aquest resultat podria implicar que passar el coronavirus no et protegeixi d'una futura exposició a la malaltia. Per tant, seria possible passar la malaltia més d'una vegada.

A l'estudi hi van participar un total de 96 pacients i treballadors sanitaris de diferents hospitals del Regne Unit, als quals se'ls ha sotmès a anàlisis per detectar els anticossos que havien generat.

Quin és el punt màxim d'anticossos?

Segons els investigadors, el punt màxim d'anticossos que genera un positiu és tres setmanes després de notar els primers símptomes de coronavirus. Només un 17% dels pacients estudiats tenia el mateix nivell d'anticossos per lluitar contra la Covid-19 al final dels tres mesos d'estudi, explica Economía Digital.

La immunitat col·lectiva

Aquest estudi demostraria que no es pot aconseguir la immunitat col·lectiva, idea que passa per deixar que la població es contagiï per desenvolupar anticossos i anar creant cada cop més resistència a la malaltia.

La investigadora de l'Institut de Salut Global de Barcelona Carlota Dobaño, ha explicat a La Vanguardia que per ara no se sap quines implicacions tenen el resultat de l'estudi perquè "es desconeix quin és el nivell mínim necessari d'anticossos per protegir-nos del virus".

A més a més, Dobaño indica que el fet que els anticossos baixin amb el temps és una cosa que passa amb la majoria de patògens. "Els anticossos no poden estar a nivells elevats contínuament a l'organisme" perquè "el sistema immunitari necessita tranquil·litzar-se".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat