Cada matí cap a les onze, el Ministeri de Sanitat fa públiques les dades sobre les morts i els contagis per coronavirus. Tothom està pendent per saber com evoluciona la pandèmia. Avui, precisament enmig del debat obert sobre la ineficiència i poca exactitud del recull de dades, la nota facilitada als mitjans de comunicació presentava un error de picatge en l'actualització de la xifra de víctimes mortals, que elevava el recompte global.

En un primer moment el ministeri informava de 15.283 morts, i posteriorment, quan alguns mitjans ja s'havien fet ressò del recompte, rectificava i enviava una nova nota amb la dada rectificada: els morts fins avui a l'Estat espanyol per la Covid-19 són 15.238. 

dades83

dades38

Així ahir es van registrar al conjunt de l'Estat 683 morts més. S'estabilitza la mortalitat registrada en els darrers dies si bé encara continua sent elevada.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat