El govern espanyol ja està preparant com serà el retorn a la normalitat un cop s'aixequi el confinament pel coronavirus. Per ara la data fixada amb la qual treballa l'executiu espanyol és el 26 d'abril, data de finalització de l'estat d'alarma, si bé ha volgut deixar clar que aquest retorn a una certa normalitat serà gradual, limitat per professions, zones geogràfiques i grups de risc. Una cosa que preocupa són les mesures de protecció per evitar nous contagis. En aquest punt, cada cop hi ha més consens que l'ús de mascaretes serà necessari un cop s'aixequi el confinament. Necessari, i potser obligatori

Així, segons informa avui El Confidencial Digital, el ministeri de l'Interior està preparant un règim de sancions que preveu multes de fins a 300 euros per a aquelles persones que surtin al carrer sense protecció al nas i la boca quan s'aixequi el confinament. Sancions similars s'han aplicat ja a Itàlia.

Davant la possibilitat de no trobar mascaretes a les farmàcies, s'admetrà l'ús d'altres elements encara que siguin de fabricació casolana sempre que afavoreixin la protecció del virus.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat