El doctor Lluís Callís, considerat com un dels pares de la nefrologia pediàtrica a Espanya, ha mort a Barcelona als 87 anys d'edat a conseqüència del coronavirus, segons ha informat Efe l'Associació Espanyola de Nefrologia Pediàtrica. Lluís Callís va engegar a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona el primer departament de nefrologia pediàtrica a Espanya.

Durant molts anys, aquest servei de nefrologia pediàtrica, actualment un dels més prestigiosos d'Europa, va ser l'únic que hi va haver a Espanya que feia un seguiment total dels nens amb problemes renals, ja que duia a terme el diagnòstic, seguiment i tractament dels pacients. També va ser el primer servei que de forma sistemàtica realitzava cursos de formació per a pediatres espanyols i de tot el món. L'any 1967, Callís va ser un dels membres fundadors de la Societat Europea de Nefrologia Pediàtrica (ESPN).

L'any 1970, va ser el primer facultatiu a Espanya en desenvolupar hemodiàlisi en nens i també l'hospital Vall d'Hebron va ser un dels centres pioners en els trasplantaments pediàtrics de ronyó.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat