El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest dissabte el llistat dels medicaments considerats essencials per tractar la Covid-19, entre els quals figura la dexametasona, perquè els farmacèutics informin l'Agència Espanyola del Medicament sobre estocs disponibles o la previsió de recepció de lots.

Segons la disposició del Ministeri de Sanitat, la comunicació tindrà caràcter setmanal i s'efectuarà els dimecres a través de l'aplicació informàtica d'estoc de medicaments creada per l'Agència.

Entre aquests fàrmacs figura la dexametasona, un medicament que s'utilitza en processos antiinflamatoris com l'asma o l'artritis reumatoide i que, segons un assaig clínic desenvolupat al Regne Unit, redueix la mortalitat dels pacients més greus connectats a respiradors mecànics o que necessiten oxigen.

Els farmacèutics hauran d'informar sobre les unitats (envasos) venudes del medicament en l'última setmana, l'estoc de què disposen fins a la data i la previsió d'alliberament i recepció de lots (quantitats i data de disponibilitat al mercat espanyol).