El titular d'un jutjat social de Madrid ha rebutjat "de ple" la sol·licitud del Sindicat Unificat de Policia per dotar urgentment els agents de material de protecció davant del coronavirus i, en una dura interlocutòria, ha denunciat la "inhumanitat dels corporativismes" en aquesta pandèmia. 

El magistrat Antonio Seoane, que rebutja l'adopció de mesures cautelaríssimes en aquest cas, ha criticat els sindicats que estan recorrent a la justícia per defensar interessos corporatius, fet que suposa "creure que el cos a què un pertany mereix més que els altres".

En aquesta "guerra sindical", algunes forces són minoritàries als seus respectius cossos funcionarials, d'altres mantenen posicions ideològiques "legítimes, en clara oposició al color del govern" espanyol, i d'altres, fins i tot, "en altre temps defensaven la sanitat privada i les retallades a la sanitat pública".

El magistrat lamenta que altres jutjats hagin ordenat mesures urgents per protegir determinats col·lectius quan és obvi que no hi ha recursos per a tothom i sospita que l'actuació de determinats sindicats només busca "servir interessos polítics de desgastar el govern en una situació tan crítica, passant per alt que en aquestes situacions calamitoses és necessària la unitat de direcció".

"Aquí rau l'autèntic patriotisme. Únicament recordem que en situació de guerra, en la qual afortunadament no estem, els quintacolumnistes, els desinformadors, els que desmoralitzen i desmotiven la població civil són condemnats per traïció a les més greus penes per connivència amb l'enemic", afegeix.

El magistrat subratlla que en l'estat d'alarma, i davant de l'escassetat de recursos, és el govern espanyol l'encarregat d'establir sectors i llocs preferents: "No és funció dels tribunals de justícia teixir quadres de macramé per a la seva exhibició a les sales de les cases dels ciutadans".