El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha opinat que les mesures preses per la Generalitat per mantenir sota control la pandèmia són "adequades" i "correctes". "Tenen tot el nostre suport", ha afirmat Illa, que ha fet una crida a la ciutadania catalana perquè les respecti. "Cal aconseguir que siguin efectives i els ciutadans les compleixin al peu de la lletra", ha dit Illa en roda de premsa aquest dimarts després del Consell de Ministres.

Preguntat sobre un hipotètic segon confinament, el ministre de Sanitat ha esperat que en els pròxims dies o en les pròximes setmanes es puguin posar "sota control" els brots si es compleixen les normes i ha defensat que les comunitats autònomes tenen els "instruments suficients" per controlar l'evolució de la covid-19.

"A Espanya s'estan prenent les mesures que s'han de prendre per seguir mantenint sota control el virus" davant un escenari que està "en línia" amb l'europeu, ha dit Illa. La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, també ha afirmat que l'estat d'alarma és un "últim recurs" que l'executiu no es planteja activar per ara.

Segons el ministre de Sanitat, si la població segueix les indicacions de les autoritats es podrà mantenir a ratlla la pandèmia i ha dit que si els turistes que visiten Espanya també les respecten, no correran cap risc.

Contactes amb el Regne Unit

El govern espanyol ha posat en marxa "tots els mecanismes per poder revertir la situació amb la major brevetat". Montero ha dit que els contactes amb el Regne Unit es mantenen al més alt nivell, inclòs el president del govern espanyol, i ha recordat que les decisions s'han de prendre per garantir la seguretat però sempre seguint criteris epidemiològics. "No hi pot haver cap altre motiu que no sigui preservar la seguretat de les persones", ha remarcat.