Les empreses Google i Apple llançaran de forma conjunta una solució "integral" que inclou un mecanisme tecnològic per permetre el rastreig de les persones, amb el propòsit d'ajudar els governs de tot el món a frenar la expansió del coronavirus.

Es tracta d'un acord històric entre les dues companyies tecnològiques més grans del món i que, durant els últims anys, han estat rivals en el desenvolupament de sistemes operatius relacionats amb els telèfons mòbils.

El que els ha fet unir forces ha estat la rapidesa en la que avança la pandèmia de la Covid-19, sobretot als Estats Units, on ja es hi ha 500.000 casos positius confirmats. Segons el director executiu de Google, Sundar Pichai, han vist la necessitat de col·laborar conjuntament per ajudar als governs i sistemes sanitaris a reduir la propagació del virus i ha destacat que respectaran "plenament" la privacitat i seguretat dels usuaris.

Les dues empreses expliquen en un comunicat conjunt que les autoritats públiques sanitàries, universitats i ONG del món "han fet una feina molt important per desenvolupar la tecnologia de rastreig de contactes d'ús voluntari". El director executiu de Google, Sundar Pichai, assegura que les dues empreses s'esforçaran al màxim per garantir una solució als ciutadans. 

El director executiu d'Apple, Tim Cook, que també ha compartit el comunicat en el seu perfil de Twitter, assegura que la tecnologia Bluetooth s'ha d'aprofitar per fer front a la malaltia.

Aquest mecanisme està previst que estigui actiu aquest mes de maig, ja que les dues multinacionals consideren que és urgent fer front al coronavirus l'abans possible. Insisteixen en que la solució que proposen "mantindrà sempre fortes mesures de protecció de la privacitat dels usuaris"

En els propers mesos, Google i Apple treballaran per habilitar una plataforma més àmplia de rastreig de contactes basada en bluetooth, que permetrà la participació de més persones, que seran alertades si han estat en contacte amb alguna persona contagiada.