El president francès, Emmanuel Macron, ha anunciat aquest dilluns que allarga el confinament fins l'11 de maig, quatre setmanes més del que estava previst. França frega els 15.000 morts i té més de 98.000 casos de persones infectades per coronavirus.

La xifra concreta de víctimes mortals per la malaltia és de 14.967 registrats fins aquest dilluns, 574 més en les darreres 24 hores, segons ha anunciat avui el ministeri de sanitat francès. Del total de morts, 9.588 s'han produït en hospitals i 5.379 en residències. 

Les persones positives de coronavirus són, concretament, 98.076, de les quals 6.821 es troben ingressades a l'UCI.

El ministeri de sanitat francès ha alertat que l'impacte de la Covid-19 segueix sent forta a França i ha afirmat que cal que la població es mantingui protegida i prudent.

Macron ha agraït els esforços de la ciutadania però ha assegurat que "la transparència és bàsica, queden dies difícils i el nostre sistema sanitari està molt saturat".

"Com tots els països del món, França tampoc estava preparada per aquesta pandèmia", ha assegurat el president francès aquesta tarda. Ha advertit que el país s'està posant en marxa per la producció de respiradors i mascaretes i ha lamentat la falta de material sanitari. 

El president francès ha afegit que la quarantena només acabarà si els ciutadans segueixen sent "cívics i responsables".

Ha aprofitat la roda de premsa televisada per anunciar que els establiments de restauració, és probable que no puguin obrir fins el mes de juny, tot i que el confinament acabi l'11 de maig.