Una nova setmana que comença amb un total de 812 morts en les últimes 24 hores, una xifra que se suma al total de 7.340 morts. Aquesta dada suposa una davallada en el nombre de defuncions respecte aquest diumenge, que va ser de 838.

coronavirus Espanya dilluns 30

En total, Espanya ja té 85.195 casos de coronavirus registrats, un 8% més que diumenge. Amb aquesta nova dada, Espanya supera la Xina en nombre total d'infectats per Covid-19. Malgrat tot, els experts constaten una lleugera millora pel que fa al nombre de contagis respecte els últims dies, dimecres passat l'augment del nombre de contagis en 24 hores va ser del 20%.

Un total de 5.231 pacients estan ingressats a l'UCI i 16.780 haurien superat ja la malaltia. 

Un cap de setmana negre

El nombre total de morts totals d’aquest cap de setmana representa un augment del 15% -832 dissabte i 838 diumenge, un total de 1.679-. Això és dos punts per sota de l'ascens registrat entre divendres i dissabte, que va ser del 17%. Per tant, tot fa pensar que si ens fixem en dies anteriors, s'evidencia una davallada del ritme de mortalitat

Pel que fa al nombre contagis cal anar amb compte. El govern espanyol encara no disposa de tests ràpids perquè els comprats eren defectuosos. Així, Espanya no disposa del material necessari per generalitzar les proves.

Per tant, el nombre d’infectats són només casos que s’han pogut confirmar però es creu que podrien ser molts més.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat