L'inici de la tercera avaluació del curs escolar serà no presencial. La pandèmia del coronavirus obligarà docents, alumnes i el Departament d'Educació a reprendre l'activitat acadèmica virtualment després de Setmana Santa

El conseller, Josep Bargalló, ha detallat en declaracions a Onda Cero que ara s'estan centrant a trobar la manera que tots els alumnes puguin estar en contacte amb el món telemàtic i en aquesta tasca compten amb els ajuntaments dels municipis. De moment, s'ha contactat ja amb els 300 centres de màxima complexitat, perquè és on hi ha més dificultats entre les famílies. "Tindrem en compte les limitacions de tots els alumnes: tecnològiques, d'entorn i familiars", ha apuntat. 

Les escoles i instituts, d'acord amb el seu treball competencial, podran encarregar treballs, projectes i objectius als alumnes. "Deixar que l'alumne, sabent el temps que tindrà, pugui fer aquest treball i fer-li un seguiment: per telèfon, per Whatsapp...", ha detallat el conseller.

Des del departament treballen amb alta intensitat per dotar tots els centres i docents de més plataformes i formes de contactar l'alumnat. "Hem de fer un disseny tenint en compte totes les limitacions que pot tenir l'alumnat i fent que el treball sigui personalitzat", ha dit Bargalló. 

"Els de 2n de Batxillerat han de poder anar a la universitat"

El conseller ha assegurat que no hi ha cap voluntat d'allargar el curs fins al juliol, també perquè un dels objectius és poder mantenir l'inici del proper curs al setembre. Així mateix, la selectivitat no podrà ser com sempre, però Educació no renunciarà al fet que els alumnes de 2n de Batxillerat no puguin anar a la universitat l'any que ve, si ho volen. "Mantindrem les proves garantint que ningú estigui perjudicat per les circumstàncies", ha conclòs Bargalló.

Preinscripció escolar, targetes moneder i oposicions

Segons el departament, la preinscripció escolar es farà en el moment en què es pugui garantir que totes les famílies la poden fer, especialment en el cas d'aquelles que no ho podran fer de manera telemàtica i per a les quals es busca com fer-ho de manera presencial segura.

També que s'han decidit ampliar les targetes moneder per a les famílies amb beca menjador per als dies feiners de Setmana Santa, quan en principi aquestes famílies no tenien dret a beca. Bargalló ha esperat que entre avui i demà les targetes moneder arribin a la totalitat de les persones que hi tenen dret.

Per últim, la voluntat del Govern és mantenir les oposicions al cos docent, previstes per al juliol, tot i que ha valorat que si hi ha un posicionament unànime dels sindicats demanant l'ajornament, se'l plantejarien. Tampoc es podrien fer si la situació de confinament s'allarga indefinidament.