La barrera psicològica del miler s'ha trencat definitivament. Els brots de coronavirus s'estan fent notar, i molt, a tot Espanya. Segons l'últim informe del Ministeri de Sanitat, durant la jornada d'ahir van diagnosticar-se fins a 1.153 nous contagis, que són 245 més que les dades comunicades aquest dimarts. Des de maig que no se superava la barrera del miler. Els territoris més afectats són l'Aragó, Catalunya i la Comunitat de Madrid. Les comunitats han informat de cinc noves defuncions per la pandèmia.

Des que va arribar la pandèmia a Espanya, el total de casos confirmats per PCR és de 282.641. Les comunitats han comunicat fins a 2.031 nous positius respecte ahir. D’aquests, 1.153 tenen aquest dimarts com a data de diagnòstic. La resta corresponen a dies anteriors. Per territoris, l’Aragó continua encapçalant la llista, amb 424 nous casos en 24 hores, més d'un terç dels nous diagnòstics a Espanya. Per darrere se situen Catalunya, amb 211 casos; la Comunitat de Madrid, amb 199 casos; el País Basc, amb 88 casos; i Andalusia, amb 61 casos.

Pel que fa a les morts per coronavirus, el balanç total puja a 28.441 defuncions, cinc més que les comunicades en la jornada d'ahir. Només una correspon a aquest dimarts. En els últims set dies, segons les dades del Ministeri de Sanitat, han mort nou persones a conseqüència de la pandèmia, encara molt lluny de les xifres d'ara fa pocs mesos. Els valors es mantenen estables en relació amb els dies anteriors.

Pel que fa a l'estat del sistema sanitari, la principal variable de la gestió durant els mesos més durs, de moment no s'està veient excessivament pressionat. També hi ha certa estabilitat. Pel que fa al nombre de persones hospitalitzades, avui se n'han comunicat 104 més que ahir i cinc pacients que han ingressat a l'UCI. Per territoris, l'Aragó (145), la Comunitat de Madrid (75), Andalusia (40), el País Valencià (34) i Catalunya (31) són els que han tingut més nous hospitalitzats durant l'última setmana.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat