La riuada de males notícies des de l'arribada del coronavirus a Espanya ofega l'optimisme. Per això, quan n'hi ha alguna de bona, els primers interessats a difondre-la són el mateix personal sanitari, conscients de la importància d'impregnar la societat d'esperança. En les últimes hores, a l'Hospital d'Igualada, epicentre de la pandèmia a Catalunya, han tingut motius per somriure. 

Després de molts dies d'ingrés i de patiment pel coronavirus, una de les seves professionals va rebre l'alta de la unitat de crítics. Els seus companys van rebre-la a la sortida entre aplaudiments, i des de l'hospital no han dubtat a compartir el moment al seu compte de Twitter. "Les bones notícies també arriben", celebren a la piulada. 

Segons les dades del Departament de Salut, Igualada acumula un total de 589 positius de Covid-19, una quarta part dels quals són metges, infermers o auxiliars. En total hi ha 154 professionals sanitaris d'Igualada infectats de coronavirus. De mica en mica, això sí, la majoria es van recuperant. Ja hi ha 85 treballadors del ram que s'han pogut reincorporar a la feina després d'haver superat la quarantena. 

Aquest dimarts, els alcaldes dels municipis afectats de la Conca d'Òdena van explicar que la mortalitat a la zona ha crescut un 300% en relació al mateix període dels últims cinc anys. Al llarg del mes de març han mort 140 persones als quatre territoris confinats. Marc Castells, alcalde d'Igualada, va assenyalar, però, que només 40 d'aquests 140 casos són atribuïbles al coronavirus, tot i que les dades de Salut eleven la xifra fins als 75. 

Des de la conselleria van informar fa un parell de setmanes que l'origen de la infecció va ser un dinar a finals de febrer en el qual va participar un nombrós grup de treballadors de l'hospital. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat