L'astrofísic Chandra Wickramasinghe és conegut en ambients acadèmics per la seva teoria de la pansmèrmia, que defensa que la vida a la Terra va arribar des d'un meteorit. Ara, en plena crisi del coronavirus ha fet un pas més en afirmar que la pandèmia també va arribar des de l'espai, concretament com a part d'un cometa que hauria caigut sobre la Xina l'octubre de 2019.

Segons avança ABC, aquest astrofísic britànic amb orígens a Sri Lanka, que és molt qüestionat en cercles acadèmics, considera que era possible que el virus estigués vivint en un cometa i que una part d'aquesta roca amb aquest patogen hauria caigut en forma de bola de foc sobre la Xina just abans de l'inici de la pandèmia.

La teoria que defensa que la vida va arribar de l'espai va néixer en els anys setanta de la mà del mateix Wickramasinghe, que juntament amb l'astrònom britànic Fred Hoyle va escriure 'Enfermedades del espacio', on asseguren que fins i tot la grip va venir de l'espai exterior. Tanmateix, fa anys que la comunitat científica enderroca els arguments de Wickramasinghe sobre que qualsevol malaltia d'aquest tipus podria tenir orígens extraterrestres.