"Aquesta setmana ens pujaran els pacients greus i ho hem de tenir tot a punt". Són paraules de la consellera de Salut, Alba Vergés, en una entrevista a Catalunya Ràdio sobre la situació a Catalunya sobre el coronavirus. "Tenim les UCIs preparades però hi haurà un moment de tensió que serà màxima".

La titular de Salut constata que "aquesta setmana serà molt dura i esperem que les mesures tinguin efecte". I ha recordat que això no va "només de tancar fronteres si la gent es continua movent amb transport públic".

Sobre els rumors que s'estan impedint tractaments com la diàlisi o bé quimioteràpia o radioteràpia, Vergés ha volgut deixar clar que "els tractaments que no es poden frenar no es frenen". "Hem de deixar espai per gestionar casos de coronavirus però també perquè la gent pugui gestionar altres coses que també li passen". I ha insistit: "No es deixa de fer res que no es pugui deixar de fer". 

Per altra banda, ha reconegut que hi ha problemes amb el 061, tot i que també ha volgut deixar clar que són els mateixos que hi ha a la resta de l'Estat. "Hem demanat que hi hagi més capacitat".

"Al 061 només hi han d'anar consultes de sospita o de gestió de casos", ha remarcat la consellera. Així, ha recordat que hi ha altres telèfons per resoldre dubtes com són el 010 o el 012.

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus covid-19 a Catalunya, l'Estat espanyol i el món

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat