Fa escassos dies es publicava un estudi en el qual se subratllava que un gest tan senzill com estar dempeus pot ajudar-nos a perdre algunes calories durant el dia. Passem la major part del dia asseguts. Les feines d'oficina provoquen que un percentatge gens menyspreable de la població porti una vida absolutament sedentària, amb les nefastes conseqüències que això té per a la salut.

Per això, alguns trucs ens poden ajudar a moure'ns una mica més. Són qüestions simples. Als ja sabuts: pujar les escales i evitar l'ascensor, baixar una parada abans i anar caminant a la feina o sortir a passejar, shi 'uneix un de molt més senzill: romandre dempeus bona part de la jornada laboral.

No és una bajanada, té una base científica, tal i com han descobert experts de la Universitat de Granada, que en un estudi publicat a la revista PLOS One han quantificat les diferències d'energia entre estar ajagut, estar assegut i romandre dempeus. El cos gasta 45 quilocalories més per període de 6 hores en estar dempeus, en comparació amb estar ajagut o assegut. No és que sigui una xifra molt significativa, però es pot afegir a altres maneres senzilles d'induir la despesa calòrica que no ens costaran esforç. Les següents són algunes d'elles:

Si ets a casa, en lloc d'en una cadira, prova de seure en una pilota de Pilates. Si a més realitzes un exercici de balanceig, estaràs movent el teu cos, enfortint els teus abdominals i relaxant els teus músculs de l'esquena.

Pilota pilates

Hi ha determinades activitats del dia a dia que es poden fer movent-se, com parlar per telèfon. Sembla una qüestió menor, però amb el temps que passem al mòbil es pot arribar a perdre fins a 100 calories en una hora.

Les tasques de casa són també una magnífica oportunitat d'exercitar-se: passar l'aspirador, sortir a fer la compra, rentar els plats... tots tenen moviment i, al mateix temps que es fa exercici cardiovascular, es treballen músculs de tot el cos.

Una opció per a tots aquells que tenen nens petits, en lloc d'asseure's per veure'ls, és agafar una pilota o qualsevol altra joguina i promoure activitats que requereixin moure's i, fins i tot, córrer.

Una de les maneres més fàcils i divertides de perdre calories és ballar. Sortir de tant en tant o fer-ho a casa. En una hora et pots treure de sobre fins a 400 calories.

Practicar sexe pot fer-te arribar a perdre 500 calories en només 20 minuts. I això sense contar la resta de beneficis per a la salut i el benestar que es deriven de fer-ho.

Practicar sexe

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat