Després de l'anunci del tancament de bars i restaurants durant 15 dies per l'impacte de la segona onada de Covid-19, l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau ha demanat a la Generalitat que s'apressi també a oferir mesures econòmiques per al sector de la restauració. "Demanem mesures ràpides, concretes i tan ambicioses com sigui possible. A Barcelona ja ens hem gastat 17 milions d'euros per facilitar el funcionament de la restauració aquests mesos. Que valorin si els 40 milions anunciats per tota Catalunya són suficients", ha qüestionat.

"Hi ha un sector especialment castigat que no té culpa de res, per això demanem a la Generalitat que prengui mesures per poder aguantar aquests dies de tancament", ha reiterat l'alcaldessa, demanant que el pes de la gestió no torni a recaure en els ajuntaments. "Hem fet el que ens tocava, i molt més del que ens tocava", ha assegurat Colau, que d'altra banda també ha celebrat les mesures anunciades per la situació dels contagis a la ciutat de Barcelona.

Evitar el tancament definitiu dels negocis

Colau ha donat suport al sector de la restauració en "la petició al Govern perquè les mesures sanitàries s'acompanyin amb mesures econòmiques per evitar que hagin de tancar" definitivament. "S'ha d'actuar i ens hem d'anticipar en controlar els contagis, però també s'han d'acompanyar de mesures perquè aquests sectors no morin", ha destacat.

Bar restaurant coronavirus   ACN

Totes les terrasses dels bars hauran de tancar amb les noves restriccions del Govern. / ACN

A banda de les ajudes directes a les empreses del sector de la restauració, l'alcaldessa de Barcelona també ha demanat que s'apliqui un control efectiu dels lloguers.  "Es mantenen aquests lloguers abusius i creiem que cal que la Generalitat concreti com més aviat millor el control i la rebaixa dels lloguers, especialment d'aquest sector", ha demanat. 

La situació dels contagis de Covid-19 a Barcelona

Des del punt de vista sanitari, Colau ha celebrat les mesures anunciades pel Govern aquest dimecres que, entre altres coses, contemplen el tancament de bars i restaurants durant quinze dies. "Davant la velocitat dels contagis dels darrers dies, ningú discuteix que s'hagin de prendre mesures", ha assegurat, destacant que les situacions on hi ha relaxament social són els principals focus de contagis.

L'alcaldessa ha assegurat que la corba de contagis a Barcelona ha deixat de ser estable i s'ha disparat en les darreres dues setmanes. Fa quinze dies ja eren 1.777 contagis setmanals a la capital, i la setmana passada gairebé 3.000. "És un augment molt important que ens ha de preocupar", ha alertat Colau.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat