Tenir èxit en la vida pot ser una qüestió molt subjectiva, en funció de les expectatives de cada persona. Però el cert és que existeixen molts estudis al respecte en els quals s'analitza quines són les claus que determinen que algú assoleixi determinats èxits, entre les quals es troben la perseverança o la passió.

Ara, una nova investigació duta a terme per la Universitat de Pennsylvania i l'Acadèmia Militar de West Point, dels Estats Units, revela que la resposta no és tan senzilla. Els experts van treballar amb més d'11.000 cadets de la famosa acadèmia americana i van descobrir que tant els factors cognitius com els no cognitius poden predir èxits a llarg termini. A més de la intel·ligència, altres característiques com el valor i la capacitat física, per exemple, influeixen en la capacitat d'una persona per tenir èxit. Però no són les úniques, tal com ha quedat reflectit en la investigació.

Éxito

El cas de West Point

Els resultats de l'estudi han estat publicats a les Actes de l'Acadèmia Nacional de Ciències. L'origen de la investigació té a veure amb el mètode d'accés West Point. Cada cadet que ingressa a aquesta acadèmia, després d'un extens procés de dos anys, ha de completar una iniciació de sis setmanes, col·loquialment denominada Beast Barracks, durant les classes d'estiu.

De mitja, 3 de cada 100 abandonen durant aquest entrenament en el qual s'han de dur a terme dures proves i que consta de dues parts. En la primera, s'ensenya als nous cadets com actuar, parlar i presentar-se de manera militar, mentre que en la segona es practiquen les tàctiques militars, l'ús bàsic dels sistemes d'armes i altres habilitats valuoses com repel·lir un atac, la navegació terrestre o l'ús de màscares de gas.

Que es retirin tan ràpid després d'un procés d'admissió tan ardu va portar als investigadors a estudiar a aquest grup, un estudi en el qual fa diversos anys que estan immersos. Ja el 2007 es va publicar un article sobre aquesta qüestió en el Journal of Personality and Social Psychology, en el qual s'assenyalava que la determinació és un important predictor de l'èxit. Durant dotze anys, s'ha continuat treballant analitzant 11.258 cadets que van formar part de nou classes separades que van ingressar a l'acadèmia militar durant una dècada.

Els experts van descobrir que diferents característiques personals prediuen l'èxit d'una persona. Per exemple, la valentia és un factor important, sobretot al principi durant el Beast Barracks. En els següents quatre anys de feina a l'aula i entrenament físic que han de dur a terme els alumnes, la capacitat cognitiva és el predictor més fort de les qualificacions que obtenen. Finalment, però, la determinació i la capacitat física juguen un paper més important que la capacitat cognitiva per determinar qui es graduarà de West Point.

Militar

En altres camps, com el món laboral o universitari, els experts assenyalen que les habilitats cognitives són les més tingudes en compte a l'hora de seleccionar el personal, per exemple, però no sempre són determinants per predir l'èxit d'una persona a llarg termini. Conrear altres aspectes del caràcter com l'honestedat, l'amabilitat, la generositat o la curiositat, a més de la determinació, són també importants. De fet, els experts volen continuar avançant en aquesta investigació analitzant aquest tipus d'atributs no cognitius, perquè encara queda molt per aprofundir en aquest aspecte.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
Jesus Vidal
BRANDED CONTENT Treballar la felicitat Jesús Vidal per Obra Social "La Caixa"