La societat canvia de pressa i, amb ella, també varien alguns aspectes que fins fa uns anys no es pensava haguessin de canviar, o almenys no tant. Entre ells es troba l'increment en l'interès del gènere masculí per la cura de l'aspecte extern.

A partir dels 40 anys, un percentatge cada vegada més significatiu d'homes aposta per millorar el seu aspecte físic mitjançant la cirurgia estètica. Si abans aquest tipus d'operacions eren molt poc significatives, en l'actualitat es calcula que més del 15% de la població masculina passa per la sala d'operacions, xifra que va en augment any rere any. Les següents són algunes de les intervencions més demandades.

Liposucció

Continua sent una de les operacions estrella entre homes i dones. Consisteix a eliminar el greix acumulat en zones del cos com l'abdomen i els malucs. En el cas dels homes també se sol fer a la papada.

Rinoplàstia

La cirurgia del nas, bé sigui per un antic traumatisme o simplement per millorar l'aspecte, també figura entre les més demandades.

Nas

Ginecomàstia i augment de pectorals

Amb els anys, la glàndula mamària dels homes sol augmentar de mida i despenjar-se. La ginecomàstia consisteix en l'eliminació d'aquest greix sobrant. L'augment de pectorals, d'altra banda, és omplir aquesta zona del cos bé amb el mateix greix del pacient o amb un farcit específic.

Blefaroplàstia

Amb els anys, solen aparèixer a les parpelles un excés de pell i unes bosses de greixos que canvien molt la mirada i l'expressió facial. Aquesta operació consisteix a eliminar-les a les dues parpelles mitjançant una incisió que no deixa cap cicatriu.

Rostre

Mentoplastia

Els mentons petits poden millorar amb aquesta tècnica que consisteix a corregir-ne la forma mitjançant la implantació d'una petita pròtesi o fins i tot amb el greix del cos.

Lífting

És una operació que durant molts anys no era gaire sol·licitada pels homes, possiblement perquè les cicatrius eren més difícils d'ocultar que en el cas de les dones, que amb els cabells ho tenen més fàcil. Les noves tècniques han arreglat aquest problema i la demanda està augmentant. Serveix per eliminar la flacciditat a rostre i coll.

Augment de glutis

També en els últims anys està pujant el nombre d'homes que volen rejovenir-se els glutis. Es fa també extraient greix d'altres parts del cos i infiltrant-la a les natges per donar millor aspecte a aquesta part de l'anatomia masculina.

Otoplàstia

Per corregir unes orelles antiestètiques, aquesta operació permet suavitzar-ne la forma i la col·locació sense deixar cap tipus de rastre.