El setembre és percebut per molts com un mes complicat, ja que significa que es torna a la rutina, ja sigui a la feina o el començament del curs. De fet, segons les estadístiques, és un dels mesos en què es produeixen més casos de depressió.

A l'inici de l'activitat s'uneixen altres factors com que els dies són més curts, la meteorologia comença a canviar, és un mes amb moltes despeses –sobretot per als que són pares–... Fins i tot està demostrat que és una de les èpoques de l'any en què tenen lloc més ruptures sentimentals. Però també pot convertir-se en una bona oportunitat per recomençar, establir nous propòsits i llançar-se a fer activitats que ens omplin d'il·lusió i energia. A continuació llistem cinc consells perquè el setembre sigui un bon mes.

Fes una llista de propòsits i una planificació per complir-los

Recuperar una bona alimentació després de l'estiu, començar a fer exercici, iniciar una nova activitat que suposi una afició a la nostra vida... El mes de setembre és ideal per fer una llista de propòsits objectius que ens ajudin a recuperar la il·lusió. Això sí, han d'anar acompanyats d'una planificació realista que ens faciliti la tasca de dur-los a terme i ens condueixi a un compromís.

Planificación

Prepara una festa de benvinguda al nou curs

Per afrontar amb optimisme els propers mesos, no hi ha res millor que organitzar una festa amb familiars o amics que et vingui de gust tenir a prop i celebrar la tornada a la rutina i a les obligacions, que no necessàriament han de significar una cosa negativa. Sigues creatiu i deixa volar la teva imaginació per recuperar la il·lusió després de l'estiu.

Fes exercicis de relaxació

Una de les dificultats més grans és tornar a tenir horaris més rígids, tant en el treball com amb els nens si ets pare o mare i has de tornar a portar-los a l'escola o a les activitats extraescolars. Torna la vida ràpida i de vegades això té conseqüències en la nostra salut. Per això, el més aconsellable és iniciar o acabar el dia amb un exercici de relaxació senzill. Pot ser un exercici respiratori o el clàssic d'anar recorrent el teu cos amb la ment per anar relaxant cada múscul del teu cos. Amb cinc minuts al dia n'hi ha prou perquè l'estrès no faci tant de buit en la teva vida.

Planifica un viatge de descans entre el final de l'estiu i el Nadal

Des de setembre fins al desembre que arriben les vacances de Nadal, el temps passa molt lent. Són gairebé quatre mesos que coincideixen amb el canvi del temps i l'escurçament dels dies. Però la part positiva és que hi ha alguns caps de setmana llargs en què es pot realitzar alguna escapada que ajudi a desconnectar durant uns dies. Pots planificar-ho ja des de setembre i així trobaràs un motiu d'il·lusió més per a aquest mes.

Viatge

Cuida les relacions socials

El fet que el mes de setembre es produeixi un augment en els casos de depressió està en part relacional amb el fet que el lleure sol reduir-se moltíssim en aquesta època de l'any. Per això de vegades convé obligar-se a mantenir una vida social una mica més activa i conrear les relacions, que, tal com ha demostrat la ciència, tenen una influència molt positiva en l'estat d'ànim.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat