En espera de què a poc a poc vagin arribant millors notícies i que el nombre d'afectats pel coronavirus comenci a descendir, el confinament necessari per aturar l'avenç de la pandèmia està provocant situacions d'estrès familiar que poden desembocar en trastorns d'ansietat.

Per aquesta raó, és aconsellable realitzar des de la llar exercicis de respiració i meditació que ens proporcionin una mica de calma enmig d'aquesta situació tan complicada per a tothom. Aquests són alguns canals i vídeos que es poden trobar a la plataforma de YouTube i que poden ser molt útils per aconseguir aquest objectiu.

Live your dreams

Encara que el seu nom és en anglès, és un canal en espanyol. Té més de dos milions de subscriptors, la qual cosa el converteix en un dels més seguits en llengua castellana. Ofereix infinitat de vídeos amb música relaxant per realitzar diferents activitats: treballar, respirar, calmar els nadons i els nens o dormir profundament. El següent, per exemple, amb música de Mozart, està destinat a estudiar i concentrar-se, treballar, relaxar-se o llegir.

Easy Zen

Es tracta d'un canal de YouTube en el qual es poden trobar tota mena de meditacions guiades per a tots els públics, amb l'objectiu d'ajudar a calmar els teus ànims, dormir millor, respirar. Compte també amb una especial dedicació per a nens. Fins i tot han obert un apartat dedicat a la pandèmia del coronavirus. Compta amb més de 500.000 subscriptors en l'actualitat. El següent vídeo dins del canal està indicat per alleujar l'estrès i dormir bé.

Meditació 3

El canal Meditació 3 conté una sèrie de meditacions guiades per a nens, principiants i iniciats de pocs minuts de durada i que poden resultar molt efectius. Com que una de les premisses més importants per relaxar-se és respirar bé, un dels vídeos conté una guia per fer una sessió respiratòria profunda que ajudi a alleujar l'estrès:

Xuan Lan

Al canal de Xuan Lan Yoga podem trobar sessions d'aquesta disciplina destinades a diferents objectius. Un d'ells, per exemple, per relaxar-se de forma profunda i calmar el sistema nerviós, el que pot resultar molt útil en aquests moments. Al seu canal, a més, es poden trobar a més classes de ioga en directe.

Recursos Aula

I arriba el torn dels més petits, que també necessiten el seu moment de relaxació durant la jornada, especialment ara que fan una mena d'homeschooling. Tenint en compte que els pares no coneixen gaires d'aquestes tècniques, en aquest vídeo del canal Recursos Aula es poden trobar diferents tècniques per relaxar-se i calmar els seus nervis.