Un total de 21 projectes en les àrees terapèutiques del VIH, malalties hepàtiques i hemato-oncologia han estat els seleccionats en la VI edició de les Beques Gilead a la Investigació Biomèdica 2018, dels quals vuit han correspost a investigacions dutes a terme a Catalunya, segons ha informat la companyia.

Són investigacions fetes en la Fundació Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut de Recerca, Fundació Privada de Lluita Contra la Sida, Fundació Clínic per a la Retanca Biomèdica, Fundació Privada Instituto de Salut Global Barcelona, Fundació Privada Institut d'Investigació en Ciènces de la Salut Germans Trias i Pujol, Fundació Institut Universitari per a la Retanca a l'Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina, Fundació Privada Institut d'Investigació Oncològica Vall d'Hebron i Fundació Institut Mar d'Investigacions Mèdiques.

Tots ells han estat avaluats i seleccionats per l'Institut de Salut Carles III (ISCIII); el programa compta amb la col·laboració i suport de les principals societats científiques del VIH, malalties hepàtiques i hematologia i hemoteràpia.

En la convocatòria d'aquest any s'han destinat 900.000 euros, la qual cosa suposa un total de 4,8 milions d'euros en les sis edicions, la qual cosa el converteix en un dels principals certàmens d'investigació al nostre país; s'han finançat 106 projectes de 13 regions diferents.

"Un dels aspectes més destacats és que les Beques Gilead a la Investigació Biomèdica són una mostra del talent i la diversitat del nostre sistema nacional de salut", ha valorat María Río, vicepresidenta i directora general de Gilead a Espanya.

En aquesta edició s'ha comptat amb la participació i col·laboració de les tres societats científiques implicades de les àrees guardonades: GESIDA, AEEH (Associació Espanyola per a l'Estudi del Fetge) i SEHH (Societat Espanyola d'Hematologia i Hemoteràpia). Gilead Sciences Inc. és una companyia d'investigació biofarmacèutica centrada en el descobriment, desenvolupament i comercialització de medicaments innovadors en àrees de necessitats mèdiques no cobertes.