L'Institut del Cor Quirónsalud Teknon ha iniciat la seva etapa a Barcelona a fi de convertir-se en "referencia" per la seva mirada integral i completa a través de la suma d'un equip que suma a experts capdavanters de l'àmbit cardíac amb una mirada d'equip per primera vegada en la sanitat privada espanyola.

L'han explicat el director del nou institut, el cirurgià Xavier Ruyra, i el gerent del Centre Mèdic Teknon, José Luis Simón, en una trobada amb els mitjans per presentar el projecte "inèdit", ha suposat una inversió de 5 milions d'euros.

Les noves instal·lacions, que ocupen més de 1.000 metres quadrats i compten amb una sala d'operacions híbrida capdavantera, i neixen de la suma de dos equips: el del Centre Cardiovascular Sant Jordi i l'Institut Cardiovascular Teknon, reunint més de 70 professionals diferents.

Amb la mirada centrada en la pacient, "pedra angular" del projecte, l'institut vol oferir un servei integral per a l'estudi, diagnòstic i tractament de malalties cardiovasculars, sobretot les més complexes mitjançant una atenció continuada els 365 dies de l'any i durant les 24 hores.

El centre preveu acollir 35.000 consultes de cardiologia, més de 400 cirurgies cardíaques, 3.500 procediments d'intervenció coronària percutània, 550 ablacions cardíaques i 8.000 ecocardiogrames transtoràcics, entre d'altres, el 2019 i el 2020.

Alternativa a la medicina pública

Segons el director de l'institut, es tracta d'un volum comparable a un hospital terciari, per la qual cosa l'institut aspira a convertir-se en una "alternativa real a la medicina pública" en l'àmbit del cor amb el valor afegit d'aportar una mirada centrada en el pacient i una experiència millorada.

A més d'una sala d'operacions híbrida, l'institut compta amb tres sales d'hemodinàmica, una àrea de consultes, una àrea de cures intermèdies i una àrea d'hospitalització, pensades per oferir una consulta d'"alta resolució", per al pacient.