S'apropa Tots Sants i Cementiris de Barcelona, com cada any, amplia els horaris de visita per tal que les famílies dels difunts puguin fer la tradicional visita als seus parents. Cementiris de Barcelona s’uneix al dol de les famílies que han perdut un ésser estimat i reforça serveis i horaris. Enguany a més ajusta també els protocols davant la situació sanitària per la Covid-19.

Per això es demana a tota la ciutadania que tingui previst visitar un cementiri a la ciutat per Tots Sants que ho faci de forma esglaonada a partir del 24 d’octubre, moment en què s’inicia el reforç dels serveis. A més, també es recomana minimitzar el temps d’estada al recinte.

Tant el cap de setmana del 24 i 25 d’octubre com el del 31 d’octubre i 1 de novembre els nou cementiris de la ciutat estaran oberts des de les 8 del matí fins a les 17.30 hores. Cementiris de Barcelona també reforça el servei de les oficines dels cementiris que restaran obertes de 8 a 14.30 hores el 24, 25 i 31 d’octubre i de 8 a 17.30 hores l’1 de novembre.

Cementiri Tot Sants 2 2019 ACN

Cementiri de Montjuïc el dia de Tots Sants del 2019 / ACN

Per tant, durant els pròxims dos caps de setmana es mantindran oberts els nou cementiris de la ciutat en un any marcat per la crisi sanitària i social derivada de la Covid-19.

Cementiris amb punt de venda de flors

Pel que fa als punts de venda de flors, aquests quatre cementiris tindran punts de venda:

 • Cementiri del Poblenou i de Sant Andreu: punt de venda de flor natural, flor seca i ornaments per a les sepultures des del 24 d’octubre fins al 2 de novembre de 8 a 18 hores.
 • Cementiri de Montjuïc: punt de venda de flors el 24, 25 i 31 d’octubre i l’1 de novembre de 8 a 18 hores.
 • Cementiri de les Corts: punt de venda el 27 i 28 d’octubre de 8 a 15 hores i del 29 d’octubre a l’1 de novembre de 8 a 18 hores.

Mesures preventives davant la Covid-19

Cementiris de Barcelona ha reforçat tots els protocols per afavorir que els accessos als recintes i la circulació de persones es facin amb totes les mesures preventives davant la situació sanitària actual.

Hi haurà un control d’accés als cementiris per regular les entrades i sortides i es regularà l’accés de persones per garantir el distanciament entre usuaris que marquen les autoritats sanitàries amb l’objectiu d’evitar aglomeracions. A més, als cementiris del Poblenou, Sant Andreu i les Corts, hi haurà agents cívics per reforçar la informació de les mesures preventives. Les mesures de prevenció són les següents:

 • Ús obligatori de mascareta, respectar la distància entre usuaris i rentar-se les mans amb freqüència.
 • No es permet beure o menjar als recintes de cementiris.
 • En cas d’utilitzar les escales per accedir als nínxols, cal rentar-se les mans abans i després de fer-ne ús.
 • Mantenir la distància en cas de seure als bancs situats a l’interior del recintes.

Enguany no s’oferiran les activitats amb públic que es fan habitualment en aquestes dates com les misses, els concerts de música clàssica, els tallers per a infants i famílies, les rutes i les visites a la col·lecció de carrosses fúnebres.

Cementiris de Barcelona compta amb el certificat Global Safe Site, que assegura la correcta implementació dels procediments de prevenció, higiene, seguretat, neteja i desinfecció requerits davant la pandèmia de la Covid-19.

Els autobusos

TMB reforça aquests dies el servei d’autobusos per arribar als cementiris de Montjuïc i Collserola. Aquests són els serveis extraordinaris per anar a Montjuïc:

 • Autobús línia 21 (Paral·lel-Prat), reforç els dies 25 i 31 d’octubre i 1 de novembre.
 • Autobús línia 107 (interior del cementiri), reforç del 24 d’octubre fins a l’1 de novembre.
 • Autobús línia 961 (llançadora especial des de plaça d’Espanya): 1 de novembre.

Pel que fa al Cementiri de Collserola:

 • Autobús línia 991 (plaça d’Eivissa): servei especial des del 24 d’octubre fins a l’1 de novembre.
 • Autobús línia 992 (Fabra i Puig): servei especial des del 24 d’octubre fins a l’1 de novembre.