El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha denunciat l'empresa pública de gestió de residus Nora perquè va obligar a anar a treballar els empleats del torn de nit de Blanes, malgrat que quatre d'ells havien donat positiu en la Covid-19. Carlos Casas, responsable del Sector de Residus Sòlids Urbans (RSU) de CCOO de les Comarques Gironines, ha explicat a  ElNacional.cat que han presentat la demanda a Inspecció de Treball perquè, consideren, que "l'empresa ha actuat amb negligència".

En aquest sentit, Casas argumenta que a inicis de la setmana passada es va saber que quatre empleats tenien el coronavirus, per la qual cosa els seus companys "s'haurien d'haver quedat a casa" per evitar la propagació d'aquest brot a Blanes. De fet, aquesta va ser una de les recomanacions que va fer el departament de Salut a Nora, una empresa mixta amb capital del Consell Comarcal de la Selva de Mar i l'ajuntament de Blanes. També, els va aconsellar que fessin proves a tots els empleats de nit, així com que tanquessin els espais comuns com el menjador o els vestuaris.

Coronavirus desinfecció contenidors brossa mascareta sanejament escombraries - Sergi Alcazar

Un empleat neteja uns contenidors / EFE

11 positius

Ara bé, Jesús  Fernández, delegat de CCOO a l’empresa Nora, assegura que l'empresa "no va fer cas a les recomanacions", per la qual cosa no van implementar cap mesura per evitar que es  disseminés el coronavirus.  Això, argumenta, ha propiciat que ara el nombre d'infectats s'hagi elevat a onze, en un torn on hi treballen quinze persones.

"Haurien d'haver pres mesures", lamenta el sindicalista, que fa el torn de tarda en aquesta mateixa empresa. Segons detalla Fernández, es va realitzar la prova als treballadors de l'horari nocturn el passat divendres, però, malgrat que no van tenir els resultats fins diumenge, se'ls va obligar a anar a treballar el cap de setmana. En aquest sentit, defensa que es podria haver trobat alternatives perquè no acudissin a la feina com canviar l'horari d'altres companys o bé contractar personal temporalment. 

A més, diu molest,  "tampoc van tancar res" en referència que els espais comuns van romandre oberts. 

Mesures tardanes 

Aquesta setmana, explica Fernández, sí que han adoptat mesures, però valora que "arriben tard". En aquest sentit, s'ha contractat personal per l'horari de nit alhora que s'ha mogut el torn d'altres empleats que cobriran la franja nocturna, que comença a les 21:30 i finalitza a les 04:30. 

A més, també han tancat els espais comuns per evitar que s'expandeixi el virus. 

 

 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat