Les autoritats educatives i sanitàries van advertir que l'inici del curs comportaria el confinament d'alumnes per Covid-19 i així està passant. Per segon dia consecutiu, Catalunya ha doblat el nombre de grups de convivència escolars confinats, que han passat dels 34 d'ahir dimecres als 68 d'aquest dijous.

Els alumnes afectats pertanyen a 52 centres educatius, mentre que ahir eren 27. El 99,1% dels centres educatius catalans tenen la totalitat dels seus grups en funcionament

Per centres i comarques

Els 51 centres amb grups confinats són escoles d'educació infantil privades (4), escoles d'educació infantil municipals (12), escoles de 2n cicle d'infantil i primària (16), instituts d'ESO, Batxillerat i FP (11), instituts- escola (3), centres privats concertats (14) i centres privats (8)

Les escoles amb un o més grups confinats es troben a Barcelona ciutat (13), Tarragona (4), Catalunya Central (10), Maresme-Vallès Oriental (6), Vallès Occidental (4), Barcelona Comarques (5), Lleida ( 1), el Baix Llobregat (1) i Girona (8), mentre que a les comarques de l'Ebre no hi ha cap grup confinat.

Activitat lectiva

Dos centres que no havien iniciat encara el curs per casos de Covid entre el professorat,  l'escola Juncadella de Sant Vicenç dels Horts (Barcelona) i l'escola Ridolaina de Montellà i Martinet (Cerdanya) han iniciat avui la seva activitat lectiva.

Les escoles d'educació infantl Petit Montessori (antiga Tintín) i la Llar d'Infants Municipal de Gràcia, ambdues de Barcelona, segueixen tancades per contagi de coronavirus.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat