Catalunya continua consolidant la seva bona posició com a destí d'aquelles persones que decideixen visitar-la amb intenció de fer l'anomenat turisme de salut; és a dir, viatjar i aprofitar perquè tingui lloc una intervenció mèdica. Es tracta d'un sector dins del turisme en general que està tenint un creixement espectacular.Vagarejar

S'espera que en tot l'estat espanyol –on el volum del negoci de salut es mogui xifres en torn dels 600 milions d'euros– per a l'any 2020 siguin 200.000 els pacients que acudeixin a sotmetre's a una intervenció o fer-se un tractament. I els ingressos siguin de més de 1.000 milions. Aquestes xifres demostren que aquest sector pugui incrementar el seu negoci entorn del 400% aproximadament.

Inyección

La raó principal que sol adduir-se per explicar aquest èxit és que aquí hi ha serveis mèdics de qualitat. Però no és l'únic motiu.Té una plantilla de professionals de gran nivell, per això els resultats dels tractaments són un èxit i els turistes repeteixen. A més, en el viatge s'inclou una interessant oferta turística complementària que permet gaudir d'uns dies de repòs i conèixer els principals destins turístics de l'oferta catalana.

Això sí, hi ha una barrera per a moltes persones que decideixen que venir a operar-se aquí i és que obtenir un visat de vegades no és tasca senzilla. De fet, molts turistes canvien a última hora de destí perquè no ho han aconseguit. Per això, els experts demanen que es creï un visat especial sanitari que faciliti el desplaçament dels pacients.

A nivell internacional, es pot destacar el protagonisme que està adquirint un país com Turquia, que ofereix paquets de turisme que inclouen un tractament capil·lar per solucionar la calvície. El bon preu és, sens dubte, un dels motius del seu èxit.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat