L'11,6% dels catalans i el 9,9% dels ciutadans de tot l'estat espanyol han generat anticossos del coronavirus, segons la quarta onada de l'estudi de seroprevalença. L'estudi, impulsat pel Ministeri de Sanitat i l'Institut Carlos III, revela que el 12,4% de la població de la demarcació de Barcelona, l'11,4% de la de Girona, el 12,2% de la de Lleida i el 5,6% de la de Tarragona tenen anticossos del coronavirus. Aquestes són les dades de prevalença global, que té en compte també les dades dels anteriors estudis. Les dades de la quarta onada s'han obtingut entre el 16 i el 29 de novembre i hi han participat 51.709 persones

La prevalença actual a Catalunya, sense tenir en compte els estudis anteriors, és del 9,2%. El 9,8% de la població de la demarcació de Barcelona, el 8,7 % de la de Girona, el 10,4 % de la de Lleida i el 4,4 % de la de Tarragona tenen anticossos del coronavirus si només es tenen en compte els resultats de la quarta onada realitzada la segona quinzena de novembre.

Quasi un 10% dels espanyols ha passat la Covid

Un 9,9% de la població espanyola ha passat la Covid-19 i ha desenvolupat anticossos, la qual cosa suposa un total de 4,7 milions de persones, segons la quarta ronda de l'Estudi Nacional de Seroprevalença de la Covid, presentada aquest dimarts en roda de premsa i elaborada pel Ministeri de Sanitat, al costat de l'Institut de Salut Carlos III, l'Institut Nacional d'Estadística i amb la col·laboració de les comunitats autònomes.

La tercera ona de l'estudi, realitzada fins a juliol, va concloure que el 5,2% dels espanyols tenia anticossos IgG, és a dir, poc més de 2 milions de persones. Els resultats donats a conèixer aquest dimarts, per tant, indiquen que entre juliol i novembre s'han infectat aproximadament el mateix nombre de persones a Espanya que en la primera onada.

En aquesta quarta ronda, el treball de camp de l'estudi s'ha realitzat entre el 16 i 29 de novembre, amb la participació de més de 1.500 centres de salut i 4.000 professionals sanitaris. Els resultats publicats avui se cenyeixen als resultats dels tests ràpids d'anticossos, mentre que "en les pròximes setmanes" es presentaran "anàlisis més detallades" de les proves realitzades per PCR. Està prevista una cinquena i una sisena ronda de l'estudi per a gener i abril del 2021.