El ministre d'Universitats, Manuel Castells, ha afirmat aquest dimecres que les aules universitàries "són segures" i ha reivindicat els protocols pactats el juny amb el Ministeri de Sanitat per evitar l'expansió de la pandèmia als campus. Castells ha realitzat aquestes declaracions després de mantenir una reunió conjunta de la Interterritorial de Sanitat i de Política Universitària, encapçalada per ell mateix i pel ministre de Sanitat, Salvador Illa.

"Hi ha una proporció mínima de contagis al recinte universitari pròpiament dit", ha manifestat el ministre. Els que hi ha "s'han controlat" i demostren que els protocols "estan funcionant", ha assegurat Castells.

Un nou model d'oci

També ha destacat la necessitat que els estudiants participin en el desenvolupament de fórmules d'oci alternatiu i en el fet que es coordinin amb claustres i autoritats "perquè junts parem la pandèmia a les portes de la universitat", segons recull l'ACN.

Segons Castells, a la reunió també s'ha insistit en el fet que "no s'ha d'assimilar joves i estudiants universitaris" i, a més, "no s'ha de dir que aquells joves que tenen activitats no necessàriament compatibles amb una bona sanitat pública són universitaris ni que són una proporció significativa".

Per exemple, ha afegit, s'ha fet referència al fet que algunes universitats han hagut de tancar facultats per imposició administrativa "i en canvi no s'han tancat els bars que hi havia al costat".
 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat