Els brots de coronavirus que han afectat 12 sanitaris i 28 pacients de l'Hospital Vall d'Hebron van impedir que el centre sanitari barceloní admetés nous pacients durant 24 hores, entre dijous passat i ahir, divendres. Fonts de l'Hospital Vall d'Hebron han informat aquest dissabte a EFE que aquest tipus de situacions "són habituals" en els grans centres sanitaris de Catalunya, si les circumstàncies així ho requereixen, pel que quan es va detectar el brot es va acordar que no s'acceptarien malalts derivats pel Servei d'Emergències Mèdiques fins que estigués controlat.

Aquest divendres es van donar per controlats els brots i la meitat dels pacients afectats, que estaven ingressats per patologies no Covid, ja es troben a les seves cases en ser asimptomàtics. També es va informar ahir en un comunicat que es mantenia l'activitat assistencial ordinària del centre però no que s'havien fet derivacions del SEM a altres espais hospitalaris durant un dia sencer, com així s'ha admès avui.

Cribratge massiu de PCR a tots els professionals

Aquest dissabte s'ha iniciat un garbellament massiu de tots els professionals de l'hospital, que durarà entre cinc i sis dies, i que es fa en totes les àrees del recinte sanitari amb equips mòbils. Al setembre es van oferir proves PCR voluntàries als professionals de Vall d'Hebron, dels quals se'n van fer un miler.

test coronavirus PCR EFE

Anàlisi de proves PCR per detectar el coronavirus, en un laboratori. / Efe

Restriccions pels brots de Covid-19

El brot també ha obligat a prendre mesures com restringir tots els acompanyants dels malalts a excepció d'una persona per als ingressos pediàtrics, en cas de part i persones dependents o discapacitades, a més d'en el moment final de la vida.

A més, s'han anul·lat les sessions científiques de més de sis persones i s'ha limitat l'accés als bars i restaurants que ofereixen servei als professionals, mentre que els que donen servei als usuaris s'han tancat, seguint les noves mesures restrictives marcades pel Govern i avalades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat