Unes 3.000 persones s'han concentrat aquest diumenge a la tarda a la plaça de Colón de Madrid per expressar el seu desacord amb les mesures implementades a Espanya per la Covid-19. En un vídeo difós a les xarxes socials, mostren el seu rebuig a l'obligació de portar mascareta a tots els llocs públics. "Ens sembla una mesura desproporcionada i sense una justificació científica", expressen els promotors de la manifestació. Tot i això, la comunitat científica ja ha posat diverses vegades el crit al cel davant aquest moviment. De fet, el Consell General de Col·legis Mèdics (CGCOM) havia demanat a la Comunitat de Madrid que impedís la manifestació per ser "un atemptat greu contra la salut pública". En un comunicat, han alertat dels greus prejudicis en la salut de les pseudociències o pseudoteràpies que desacrediten els coneixements científics. Un dels manifestants es troba ingressat greu per coronavirus.

Tanmateix, la manifestació s'ha celebrat de totes maneres. "Bote, bote, bote... aquí no hay rebrote" i "falsos positivos, falsos tests" han sigut alguns dels càntics dels manifestants. També s'han pogut veure pancartes demanant la dimissió del govern espanyol i lemes com "llibertat de premsa, d'expressió i de pensament".

Tanmateix, el més sorprenent de la mobilització és que diverses persones porten mascareta. "Ens sembla sensat portar-la perquè no puguin acusar-nos de rebrots, dissoldre la manifestació o arrestar-nos", diuen al vídeo promocional.

El mateix Miguel Bosé va animar aquest dissabte des del seu compte de Twitter a assistir a la concentració: "Nosaltres som pacífics, anirà tot bé". L'agricultor antivacunes Josep Pàmies també ha acudit a la manifestació ja que, segons ell, “el bitxo no és tan fort com el plantegen".