BonÀrea ha emès un comunicat en què explica que des del mes de juny s'han fet 3.000 proves PCR als seus treballadors i que un 1,2% de la plantilla ha donat positiu en coronavirus; és a dir una seixantena dels seus 5.500 treballadors, dels quals més de 4.000 treballen al centre de treball situat a Guissona (Segarra).

BonÀrea assegura que s'han seguit els protocols amb l'aïllament de tots els afectats i dels contactes estrets, així com el seu seguiment i control. "La situació actual és de normalitat amb una taxa d'incidència a la baixa i sense cap brot", afegeixen. A més, destaquen que la majoria de casos detectats són "asimptomàtics, lleus i sense hospitalització".

"S'han pres totes les mesures necessàries per tallar qualsevol cadena de transmissió", expliquen al comunicat i afegeixen que els seus centres de treball estan "controlats". Des de l'empresa destaquen que l'índex d'incidència del coronavirus a bonÀrea està "dins de la normalitat" ja que, segons informen, aquest 1,2% és inferior a la mitjana de la població en general (un 5%) i a la del sectors d'activitats essencials (un 10%).

Protocols interns de prevenció

Al centre de treball de Guissona, on treballen més de 4.000 persones, no "s'ha estat mai confinat i s'ha treballat el 100%"; les fàbriques i escorxadors continuen treballant, assegura; i s'ha habilitat el teletreball per a tots els llocs que ho permeten, com les oficines.

Els centres de treball bonÀrea tenen protocols interns de prevenció de riscos de contagis elaborats pel Servei propi de Prevenció; cada setmana es fan auditories internes de les mesures establertes; i des d'abril els serveis mèdics de l'empresa coordinen els test. També ha destacat que des de fa mesos col·labora amb la Conselleria de Salut.

La situació a la Segarra

La planta bonÀrea es troba a Guissona, a la comarca de la Segarra. En aquest territori, s'ha detectat durant setmanes una taxa de contagis especialment alta tenint en compte la població, tot i que no hi ha una tendència a l'alça.

Preguntada per la situació de la comarca, la consellera explicava aquesta setmana que la situació és "diferent" que a Lleida, que és "molt estable" i que es treballa coordinadament amb les empreses on s'han detectat els brots.
 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat