L'alcalde de Càceres, Luis Salaya, ha anunciat que de cara el pont aplicarà mesures especials per evitar que els madrilenys entrin a la ciutat. Per això, habilitarà un dispositiu especial de la Policia Local i nacional a l'entrada d'accés a la ciutat des de la carretera de Madrid, que es troba a uns 300 quilòmetres. Per aquest motiu els dos cossos de la policia ahir es van reunir per començar a preparar el dispositiu. 

Madrid és la comunitat autònoma amb els nivells més alts de contagis de la Covid-19, per la qual cosa ahir el govern espanyol va decretar un estat d'alarma que ha confinat a nou ciutats d'aquesta regió, inclús la capital. Per la seva part, Salaya vol evitar que amb la possible arribada de turistes madrilenys a Càceres es propagui el coronavirus com va succeir a inicis de la pandèmia. "En la primera onada, Cáceres va rebentar en dos dies després d'una gran afluència de persones de Madrid", ha assenyalat el batlle en el seu compte personal de Twitter. 

Controls al carrer

Per aquest motiu, Salaya ha comunicat que durant la setmana del pont al carrer hi haurà tots els agents disponibles per realitzar controls de trànsit, que aturaran els vehicles que ingressin a Càceres, als quals se'ls requerirà la documentació per verificar que no provenen de la Comunitat de Madrid. 

D'altra banda, els policies també vigilaran si es produeixen festes privades en habitatges particulars, així com es supervisarà que no es produeixin botellades als parcs o recintes firals. 

Aixecar mesures el pròxim cap de setmana

En el cas específic de les mesures aplicades als habitants de la Comunitat de Madrid, Salaya estima que es podran aixecar la setmana que ve, però que ara s'han d'implementar perquè des del govern espanyol s'ha restringit la mobilitat als madrilenys per evitar l'expansió del virus. 

Ara bé, en el cas que la situació segueixi igual, el batlle ha dit que s'allargaran les limitacions de l'arribada de turistes madrilenys. En el cas d'Extremadura, la incidència acumulada, és a dir, el nombre de casos per cada 100.000 habitants durant 15 dies, és de 219,44 casos, per sota de la mitjana, que se situa a 258,44. En el cas de Madrid, la incidència acumulada és de 540,64.