Fins fa poc les algues no eren un aliment habitual en la nostra alimentació, però el cert és que la seva introducció en la dieta comporta una sèrie de beneficis que s'ha de considerar, ja que s'ha demostrat la seva acció sobre la salut digestiva o la funció tiroide.

Malgrat que encara provoquen cert rebuig en moltes persones, sobretot per desconeixement o perquè no les han arribat a provar mai, les varietats nori, wakame, espirulina o chlorella són algunes de les més conegudes i es poden incorporar fàcilment en diferents receptes. Aquests són alguns dels efectes saludables que produeixen en el nostre organisme.WakameSón molt nutritives

Les algues són una font rica en ferro i iode i la seva ingesta permet augmentar el consum de vitamines i minerals sense afegir moltes calories. A més, contenen també antioxidants, que poden protegir el cos de l'estrès oxidatiu i reduir la inflamació a nivell cel·lular.

Milloren la funció tiroide

La glàndula tiroide exerceix un control sobre la producció d'hormones i el cicle que permet la producció d'energia, el creixement i la reparació cel·lular. Per funcionar correctament, la tiroide necessita iode, per la qual cosa ens hem d'assegurar d'una ingesta adequada del mateix a través de l'alimentació. Les algues kombu, wakame i nori són riques en aquest mineral.

Té efectes beneficiosos sobre la diabetis

Els aliments rics en fibra poden resultar beneficiosos en el tractament de la diabetis, perquè ajuden a regular els nivells de glucosa i insulina en sang. Prendre algues permet augmentar la ingesta de fibra sense augmentar tot just les calories. Els compostos que es troben en les algues també poden reduir els factors de risc de diabetis, com la inflamació o els nivells alts de greix.

Ajuden la funció intestinal

Les algues tenen altes quantitats de fibra, que poden representar entre el 23 i el 64 per cent del pes sec de les mateixes. Aquesta fibra prebiòtica és saludable per a l'intestí perquè ajuda a alimentar els bacteris que allà es troben. I amb això, millora l'activitat del sistema immunitari.EspirulinaProtegeixen el cor

Les algues també poden reduir els nivells de colesterol a la sang. Estan formades per fibres solubles que s'uneixen als àcids biliars del cos. L'organisme fa ús del colesterol per reemplaçar aquests elements, el que pot redundar en una disminució del colesterol total de fins a un 18 per cent. A més, tenen alts nivells d'antioxidants, que també milloren l'activitat cardíaca.