El glifosat, el principal pesticida que conté el Roundup, és un producte químic considerat potencialment cancerigen. La mateixa OMS ho va admetre malgrat que no se'n tenen proves definitives. L'empresa alemanya Bayer produeix aquest producte, el més venut en el mercat dels herbicides i, ara, ha preferit arribar a un acord milionari per evitar perdre la batalla que té oberta als jutjats americans. Bayer ha acceptat pagar una compensació de 10.900 milions de dòlars repartits entre els 125.000 demandants que volien anar a judici perquè asseguren que l'ús d'aquest producte els havia provocat linfoma de Hodgkin, un càncer a la sang.

L'acord arriba després d'anys de litigis iniciats a San Francisco. Poc es podia imaginar que la primera demanda agafés aquesta magnitud quan va comprar els drets del producte i la seva producció a l'empresa Monsanto l'any 2018. Un problema que ja coneixia Bayer quan la va adquirir per 63.000 milions de dòlars i va decidir canviar-li el nom de la marca per l'actual. Malgrat tot, la multinacional farmacèutica i química assegura que "ha estat una decisió sàvia" tot i que continua negant-se a acceptar que el glisofat provoqui càncer afirmant que estudis independents han demostrat que el producte és segur per a l'ús humà. 

Bayer ha recordat en diverses ocasions que Roundup és segur pels agricultors que utilitzen l'herbicida en combinació amb les llavors modificades genèticament que també produeixen. Aquesta resolució al cas ha estat liderada per Ken Feinberg i consideren que ha estat la millor solució per sortir d'una greu crisi que hagués provocat a la multinacional. Feinberg és famós per mediar en altres situacions de gran transcendència com les compensacions a les víctimes dels atemptats de l'11 de setembre o la crisi de Volkswagen amb l'escàndol per les emissions.

El Roundup es continuarà comercialitzant. També a la Unió Europea on es permetrà la seva venda fins l'any 2022. La seva llicència va ser renovada fa tres anys enmig de nombroses polèmiques.