Catalunya està fent un pas endavant quant a la flexibilització de les mesures contra la Covid-19. Després que s'hagi decidit posar fi al confinament comarcal a partir del 26 d'abril, el tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, s'ha mostrat partidari d'estudiar la reobertura de bars i restaurants  "fins a les 23 hores" a la ciutat. 

En declaracions a Rac 1 aquest dissabte, Batlle ha assegurat que és una qüestió que s'abordarà en els pròxims dies amb l'objectiu de pal·liar l'impacte de la pandèmia en el sector de la restauració, "un sector bàsic de la ciutat". 

Anar "cap a la normalització"

"Estem en un punt en què ens podem plantejar que l'obertura de tarda i primera hora del vespre es pugui estudiar", ha explicat.  Segons creu, cal anar "cap a la normalització" dels horaris de la restauració i ha apuntat que es podria fixar un horari d'obertura fins a dos quarts d'onze o les onze de la nit. 

Modificar el toc de queda

D'altra banda, una altra restricció que ha advocat per modificar és el toc de queda, encara que es preveu que finalitzi el pròxim 9 de maig per tal de l'estat d'alarma: "Cal corregir els excessos i els abusos, però la penalització excessiva tampoc és acceptable".

També ha celebrat que a partir de dilluns s'aixequi el confinament comarcal i hi hagi lliure circulació de tot Catalunya. L'Ajuntament ja havia reclamat que el confinament fos almenys metropolità, per la densitat de població de la capital catalana.

Restriccions fins al 3 de maig

Ara per ara, però, el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ja ha fet pública la pròrroga de les restriccions vigents fins al 3 de maig, de manera que s'hauran de respectar les següents mesures:

  • Quant al dret de reunió, es manté el límit màxim de sis persones, però s'elimina l'exigència que pertanyin com a màxim a dues bombolles de convivència.
  • L'educació postobligatòria de batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i de grau superior podrà ser 100% presencial, perquè s'elimina el requisit de reduir la presència d'alumnes als centres.
  • Podran obrir tots els establiments i locals sempre que limitin l'aforament al 30%, i també ho podrà fer la restauració dels centres comercials.
  • L'aforament permès en actes religiosos i cerimònies civils s'incrementa fins al 50%; en instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats, fins al 50%; i es reprenen les activitats lúdiques en espais tancats amb un aforament del 30%.
  • També s'obre la porta a celebrar de manera presencial congressos i convencions a recintes firals, subjectes a l'autorització prèvia del Procicat de l'esdeveniment específic.

 

Imatge principal, Albert Batlle / ACN