El primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis, ha rebutjat les crides d'Angela Merkel perquè els turistes britànics hagin de fer quarantena quan arribin a la Unió Europea, fet que fa pensar que unes restriccions més dures o severes a Europa no acaben de lligar amb els plans d'estiu. Contràriament a Grècia, les Illes Balears sí que han demanat a Espanya que s'endurissin els controls per a turistes del Regne Unit, segons recull el mateix The Guardian

El motiu és per l'alt nivell d'infecció de la variant delta del coronavirus que ha generat preocupació a les capitals europees i de fet és això el que ha portat a la cancellera alemanya, Angela Merkel, a demanar una quarantena comuna de tota la UE.

Grècia, en contra

Mitsotakis, però, és plenament conscient com aquest fet podria afectar a l'economia grega, molt dependent del turisme. D'aquesta manera, en comptes de demanar una quarantena més exigent per als ciutadans britànics, el primer ministre grec demana accelerar el ritme de vacunació. "Els que han estat protegits, els que no han estat vacunats estan en perill".

Malgrat que serà difícil arribar a una conclusió comuna en plena campanya d'estiu, és probable, segons recull el mateix diari, que s'imposin alguns mecanismes de prova en alguns països i que molts se centraran a permetre l'accés als que estiguin vacunats. 

A Malta, alguns mitjans locals han informat que tot i estar a la llista verda, el país estava configurat per permetre que només els turistes britànics completament vacunats poguessin entrar sense fer quarantena. La decisió, segons el mateix govern, es va prendre per protegir la salut dels residents i dels turistes. Un fet similar que passa també a França.

Què diu la UE?

Ursula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea, sembla tenir una proposta en ment. D'aquesta manera, sembla que la coordinació de les polítiques de la UE probablement se centraria en regles de distància social menys intrusives que l'aïllament total. 

"Estem preocupats per la variant delta. Si ens fixem en el Regne Unit, la variant delta és ara dominant, el 90% de les infeccions son la variant delta". I constata que "està progressant ràpidament i també s'està accelerant aquí".

 

 

Imatge principal: una platja de Magaluf / Efe