Els alumnes catalans en quarentena a causa de contagis de Covid-19 han disminuït en 5.220 respecte al passat divendres, quan portaven quatre dies seguits augmentant, i avui són 19.923 (1,38% del total).

Les dades apareixen reflectides en l'aplicació Traçacovid a partir de la informació que aporten els centres educatius i que elabora el Departament d'Educació per informar sobre la incidència de la Covid-19 a les escoles i instituts catalans.

alumnes escola Gósol coronavirus ACN

Alumnes de l'escola de Gósol treballant amb mascareta / ACN

El professorat confinat

La xifra de professors i personal PAS d'escoles i instituts confinats també ha disminuït des del divendres i avui són 1.056 (0,64%), 195 menys, mentre que 74 membres del personal extern estan en quarentena, 4 menys que divendres passat.

Aquest dimarts estan confinats 851 grups escolars (1,18 %), davant dels 1.102 del divendres i estan completament tancats per raons epidemiològiques dos centres educatius, situats a la Bisbal del Penedès (Baix Penedès) i Vidreres (Selva).

Els centres educatius amb major incidència de casos de Covid-19 són l'Institut-Escola El Viver, de Montcada i Reixac, on dijous passat a la tarda es va detectar un brot de la variant britànica del coronavirus que ha afectat 50 alumnes i 8 professionals i que manté 12 grups confinats.

Li segueixen l'Institut Montbui, de Santa Margarida de Montbui, amb 12 grups confinats i 7 alumnes positius, i el col·legi Inmaculada Concepción, de Gavà, amb 9 grups confinats i 26 alumnes positius.

En els últims 10 dies, han resultat positius en Covid-19 un total de 1.895 alumnes, 229 docents i personal d'administració i 37 membres del personal extern.

Positius al llarg de tot el curs escolar

Els casos positius de Covid-19 registrats als centres educatius catalans des que va començar el curs, el passat 14 de setembre, ascendeixen a 54.741, dels quals 48.254 s'han registrat entre els alumnes, una xifra que representa una afectació en el 3,35 % del total d'escolars.

Entre els professors i Personal d'Administració i Serveis s'han produït 5.942 positius de Covid-19 des que va arrencar el curs, la qual cosa implica una afectació del 3,62% del col·lectiu, i entre el personal extern la xifra acumulada és de 545 positius. 

Foto principal: Alumnes de l'escola Sant Pau de Figueres entrant al centre / ACN

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat