Alemanya ha inclòs aquest dimecres les Illes Canàries a la llista de zones de risc per la Covid-19, per tant la recomanació oficial de no viatjar s'ha ampliat a tot el territori espanyol.

El Ministeri d'Exteriors explica en una actualització del perfil d'Espanya en la seva pàgina web que el repunt de casos a tot el país, que supera els 50 nous casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies, ha estat un factor determinant per prendre aquesta decisió.

Espanya sencera, a excepció de les Canàries, estava inclosa en la llista de territoris a què el Govern alemany recomana no viatjar per la situació de la pandèmia des del passat 14 d'agost, tot just dos mesos després de la reobertura de fronteres dins de l'espai Shengen.

Una decisió progressiva

La decisió es va prendre de forma progressiva, doncs Alemanya va començar recomanant no viatjar a Catalunya, Aragó i Navarra i després va ampliar aquesta mesura a Madrid i País Basc.

La decisió té importants conseqüències econòmiques per a Espanya, que té Alemanya com a segon mercat emissor més important de turistes.

Els hotelers

El president d'Ashotel, Jorge Marichal, admet que la inclusió de les Canàries com a zona de risc per part d'Alemanya --que obligarà els turistes a fer test i guardar quarantena a la tornada -- és una "notícia molt dolenta" i una "gerra d'aigua freda" per a la indústria turística canària.

Jorge Marichal Hotels Canàries EP

Jorge Marichal, president d'Ashotel / Europa Press

En una declaració difosa per la patronal apunta que cal continuar concentrant-se "a poder controlar la corba" del coronavirus a l'arxipèlag, posant com a exemple que Bèlgica ha prohibit viatjar als seus ciutadans a Espanya tret de Tenerife, "perquè entenen que els contagis estan controlats".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat