Si les dades d'aquest dimarts mostraven un lleu descens del nombre d'infectats per coronavirus a Catalunya, les d'aquest dimecres tornen a la tendència de creixement. Segons el Departament de Salut, hi ha 721 positius més que ahir.

Actualment a Catalunya hi ha 84.942 positius, les dades de dimarts en donaven 84.221. Per regions sanitàries hi ha un nou cas a l'Alt Pirineu i Aran, 235 a Barcelona ciutat, 162 a la zona Metropolitana Nord, 126 a la zona Metropolitana Sud, 28 al Camp de Tarragona, 86 a la Catalunya Central, 25 a Girona, 40 a Lleida i 10 a les Terres de l'Ebre.

Vuit defuncions més

Tal com es va ordenar des de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus que els arriben. Són un total de 12.652 persones fins ara, amb la Covid-19 o com a sospitosos; vuit més que ahir. D’aquestes, 6.923 han mort en un centre hospitalari o sociosanitari, 4.116 en una residència i 803 a casa. Els casos restants són casos no classificables per manca d’informació.

Ingressos i altes

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 4.224 persones han estat ingressades greus; actualment són 56. D'altra banda, s’han comptabilitzat fins avui 40.527 altes hospitalàries de persones amb Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, 15.423 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus.

169 hospitalitzats a Lleida

El nombre de persones hospitalitzades amb Covid-19 als hospitals de la Regió Sanitària de Lleida ha pujat a 169 aquest dimecres, 5 més que dimarts, segons el Departament de Salut. D'aquestes, n'hi ha un total de 20 que es troben ingressades a les UCI dels centres hospitalaris, 3 més respecte a dimarts també. L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova és el centre que registra més pacients amb un total de 84, dels quals 10 es troben a l'UCI i 74 planta. En aquest hospital, des de l'1 de juliol s'ha donat d'alta 120 pacients amb coronavirus. D'altra banda, als centres habilitats per aïllament de persones amb positiu o que han estat en contacte amb casos de Covid-19, hi ha 69 persones.

A l'Hospital Universitari Santa Maria hi ha 10 persones amb Covid-19, de les quals 5 es troben a l'UCI i 5 a planta. Des de l'1 de juliol, en aquest centre hospitalari s'ha donat l'alta a 2 persones amb coronavirus. A l'Hotel Salut Nastasi hi ha 17 persones ingressades amb el virus i a altres centres hospitalaris de la Regió Sanitària hi ha 58 persones, de les quals 5 a l'UCI i 53 a planta.

D'altra banda als centres habilitats per l'aïllament de persones temporeres o sense sostre que han donat positiu o han estat en contacte amb algú que té el virus hi ha 69 persones. D'aquestes, 23 es troben a l'Hotel Rambla (4 amb Covid i 19 contactes) i 46 estan a la casa de colònies La Manreana de Juneda (totes amb Covid positiu).

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat