La doctora Magda Carlas, especialista en dietètica, nutrició i membre de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, ens ajuda una setmana més amb els seus consells per tenir una vida més sana. Avui ens indica sis suggeriments per menjar millor als restaurants i gaudir de la gastronomia sense deixar de mantenir la línia. 

1. Anar al restaurant quan es tingui una gana moderada. Si arribem al restaurant assedegats, morts de fam i cansats després d'un dia de platja o excursions, el més lògic és que ens atipem ja només a l'aperitiu. Convé evitar-ho.

2. No menjar obligatòriament dos plats. Si es fa un aperitiu o uns entrants, amb un plat en tenim més que de sobres, sobretot si és un segon plat ric en proteïnes.

3. Preguntar sempre com són les guarnicions. És a dir, consultar amb els cambrers o treballadors del restaurant què porta cada plat, les quantitats, etc.

4. Compartir les postres. Sobretot en el cas dels adults i quan es tracta d'un bon plat dolç, ja que el nostre cos reclama menys glucosa de la que contenen unes postres dolces qualsevols.

5. No beure vi sense cap aliment a l'estómac. Allò que ens porten el vi abans de l'àpat i ens el deixen tastar? Poc recomanable. El vi, sempre millor quan ja s'ha menjat alguna cosa prèviament.

6. Per acabar, un secret. Sabeu quin és l'aperitiu més sa i nutritiu, ara a l'estiu? Unes escopinyes.

restaurant 691397 1920

La doctora Magda Carlas és llicenciada en Medicina i Cirurgia, té un postgrau de Dietètica i Nutrició i un màster en Ciències dels Aliments per la Universitat de Farmàcia i Nutrició de Barcelona. Actualment forma part del departament de nutrició de la Clínica Eugin de Barcelona. Combina la seva feina diària a la clínica amb la divulgació mèdica i nutricional.

Va publicar el seu primer llibre el 1998, Alimentarse bien al ritmo de hoy (Plaza & Janés), i des de llavors ha fet altres publicacions: Cena conmigo esta noche (Plaza & Janés), Pasando de dietas (Plaza&Janés), Come conmigo en Barcelona (Plaza & Janés), 12 sopars per quedar bé (Ed. 62), 12 cenas para sentirse mejor (Ed. 62), Quítate un peso de encima, Capricis de Barcelona (Ara ed.), Barcelona Temptations (Ed. Viena), Cómo sobrevivir al menú diario de restaurante, Ahora te toca a ti (Planeta ed), No t’ho empassis (Columna), Caprichos sanos (Ed. 62), Inteligencia Nutricional (Plataforma editorial), El chef en casa (Planeta), Más claro que el agua (Edtorial Amat) i La dieta puede esperar (2019, Cúpula).

Magda Carlas és consultora de nutrició per diversos mitjans de comunicació, forma part de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició i és una ferma defensora de la gastronomia sana.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat