La notícia d'aquest dilluns ha estat, sens dubte, la mort de Younes Abouyaaqoub, autor de l'atemptat terrorista de la Rambla de Barcelona i per tant, és lògic que la majoria de diaris de paper destaquin com a principal aquesta notícia en la seva portada de l'edició d'aquest dimarts.

Ara bé, quan l'operació ha estat duta a terme pels Mossos d'Esquadra, clama al cel que l'ABC hagi triat una imatge de la persona que precisament aquests dies ha fet el ridícul més gran de la seva vida donant per desarticulada una cèl·lula terrorista quan el seu principal integrant encara continuava fugitiu.

I és que el diari monàrquic madrileny ABC no ha dubtat a convertir en protagonista de la seva portada al ministre espanyol de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, amb una imatge de Younes Abouyaaqoub, seguit del títol: "Abatut l'autor de la matança de Barcelona".

No cal ser cap expert en semiòtica per concloure que la intenció del diari és la de vincular la mort del conductor de la furgoneta assassina amb la feina feta des del ministeri de l'Interior quan, de fet, ha estat la policia de Catalunya la que ha dut el pes de l'operació, fins i tot malgrat els entrebancs posats dels del govern espanyol.

La portada de l'ABC del dimarts 22 d'agost del 2017, doncs, no només conté una informació d'escàndol, sinó que també és un fidel reflex de quin és el relat que des d'Espanya s'intenta imposar als fets.