El ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha enviat una carta als cossos de seguretat de l'Estat espanyol, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, assegurant-los: "No esteu sols, perquè us admirem", "us dona suport tot un país" i "protegiu les llibertats i drets de tots els espanyols". En la carta es pot comprovar com Zoido admira la professionalitat, el compromís i la lleialtat dels cossos de seguretat i, afirma: "Són un exemple que ens omple d'orgull a tots els espanyols". 

El ministre d'Interior també avisa que seran contundents amb qui no els respecti, "actuarem amb la celeritat i la contundència que ens permeti la llei perquè qui et menystingui o actuï contra la vostra dignitat ho pagui". "Avui els espanyols som un policia i un guàrdia civil més", ha afegit. Zoido ha titllat l'ambient en què es troben com "hostil" i ha assegurat que a Catalunya no només estan fent la seva feina, que la fan amb "qualitat i afecte", sinó que estan defensant "tot allò en el que creuen els espanyols". 

També ha parlat dels drets i les llibertats dels ciutadans del territori espanyol, explicant que els cossos de seguretat "són qui garanteixen el compliment de la llei, qui protegeix les llibertats i els drets de tots els espanyols i qui fa possible que es respecti allò que determina la nostra Constitució i el nostre estat de dret". 

Zoido conclou la carta lloant els valors dels cossos policials afegint: "No esteu sols perquè al costat vostre hi ha uns companys meravellosos amb què formes una gran família plena de valors i amistat". 

En el següent document pots veure la carta sencera del ministre d'Interior a la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.