El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, no ha volgut concretar si el seu departament assumiria el control dels Mossos d'Esquadra en cas que el Govern espanyol decidís aplicar l'article 155 de la Constitució, però ha estat contundent: "El que hàgim de fer, es farà"

Zoido, en roda de premsa després de la reunió del G6 de ministres de l'Interior a Sevilla, ha recordat al president Carles Puigdemont que "no era tan difícil dir sí o no" al requeriment del Govern espanyol, i l'ha instat a rectificar i a anar al Congrés a "parlar de tot el que vulgui".

El ministre ha lamentat que Puigdemont "no hagi volgut o pogut contestar" el requeriment del cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, perquè concretés si va declarar la independència, i li ha demanat que rectifiqui perquè encara té una segona oportunitat.

Sense voler entrar en les mesures que podrien prendre's en espera del que succeeixi dijous perquè encara no ha expirat el termini, Zoido ha apel·lat a la "prudència" i no ha especificat si Interior està preparat per fer-se càrrec dels Mossos, però el que sí que ha dit és que el reforç de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a Catalunya es mantindrà perquè les circumstàncies no han canviat.

"No sé quina part de la pregunta no ha entès"

Zoido ha insistit que calia que Puigdemont donés "amb claredat" una resposta —"no sé quina part de la pregunta no ha entès", ha ironitzat— i ha considerat la carta del president català de resposta a Rajoy com una "falta de respecte" als ciutadans de Catalunya.

Ara s'entra en una segona fase fins dijous i Puigdemont "torna a tenir una altra oportunitat per rectificar", perquè "imperi en sentit comú i el seny", "abandoni als radicals" i "sigui capaç de dialogar i escoltar a la societat catalana". "Torna a tenir a les seves mans que es donin els passos següents", ha continuat Zoido abans de subratllar que l'article 155 no significa suspendre l'autonomia, sinó "reposar la legalitat".