L’exministre de l’Interior de Rajoy i diputat al Congres dels Diputats, Juan Ignacio Zoido, cobra, a banda del seu sou com a diputat (2.891 euros) i l’assignació que li correspon com a president d’una Comissió (1.470 euros), un complement de 1874 euros -lliures d’impostos- com a dietes per la seva condició de diputat de circumscripció diferent de Madrid. Aquestes dietes però, sembla que no són prou per a que tingui un habitatge i per això s’allotja de forma habitual en una residència de l’Associació Pro-Orfes de la Guàrdia Civil, on una habitació doble amb esmorzar costa 60 euros al dia i, per dos euros més, s’inclou accés al gimnàs i la piscina, molt per sota dels preus de mercat a la ciutat de Madrid, tal i com avança el diari ‘Público’.

A més, es dóna la circumstància que l’esmentada residència va ser inaugurada pel mateix Zoido el passat mes de maig amb la intenció de “satisfer les necessitats socials dels membres del cos”. Es tracta de la Residencia Colegio Infanta María Teresa, situada al carrer Principe de Vergara, al nord de Madrid.

Accès limitat

La residència no està oberta al públic en general, sinó que està limitada a socis de l’associació pro-orfes i familiars, personal de les forces armades i de seguretat amb qui hagi conveni de reciprocitat i membres de les forces armades i de seguretat estrangeres també amb convenis de reciprocitat. Amb tot, també es preveu que en puguin gaudir de forma “excepcional”, persones amb "especial vinculació amb l’associació o el cos de la Guàrdia Civil”, que tindran el caràcter de “convidats extraordinaris”.

Aquest seria el supòsit al qual s’acolliria Zoido, ja que fonts del PP citades pel mitjà esmentat n0'hna confirmat l'ús i han assegurat que el reglament ho preveu, atès que la seva condició d’exministre d’Interior es pot interpretar com a “especial vinculació amb l’associació o el cos de la Guàrdia Civil”. En tot cas, la consideració de “convidat extraordinari” s’entèn com a “excepcional”, mentre que Zoido en faria un ús habitual.