El ministre de l'Ineterior, Juan Ignacio Zoido, ha apuntat a possibles conseqüències judicials per a la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i la directora de campanya de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, per haver estat les responsables de la confecció de les llistes electorals de les seves respectives candidatures als comicis 21-D (minut 2:22 del vídeo).

En una entrevista a OKDiario, el ministre recorda que "elles han decidit qui son les persones que liderarien determinades llistes" i, davant d'aquest fet, "les seves conseqüències vindran". Segons Zoido, cadascú serà responsable "no només del que ha fet o del que ha dit", sinó que també tindran conseqüències "les decisions que han pres a cada partit", en referència a l'elecció dels caps de llista i dels membres de les candidatures.

El ministre ha fet aquestes declaracions abans que hi hagi cap tipus de sentència sobre les dues polítiques, ja que, a hores d'ara, Rovira apareix com a investigada i Artadi només surt citada als informes policials. "A vegades els tempos de la Justícia no van compassats amb la necessitat des d'un punt de vista polític, però al final sempre acaba arribant", ha avançat Zoido.

Més detencions o empresonaments

Defensa que "la mateixa justícia" que ha permès que els polítics catalans investigats hagin pogut presentar-se a les eleccions serà "la que doni les ordres a la policia judicial". I que, en el cas que s'ordeni detenir o empresonar càrrecs electes, la policia judicial -"sigui quin sigui el cos"- "respondrà com ha fet sempre".

"No tinc el més mínim dubte que la justícia serà independent i que l'actuació policial, també", ha conclòs.