Després que el Ministeri de l'Interior s'hagi atribuït el control dels Mossos d'Esquadra a través de l'article 155, el ministre Juan Ignacio Zoido ha volgut dirigir una carta als seus agents, així com als de la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil. A la missiva, Zoido apel·la a la "col·laboració lleial" i al "treball coordinat" per garantir la celebració de les eleccions del 21 de desembre convocades per Mariano Rajoy.

"Sé que en aquesta nova tasca, policies nacionals, guàrdies civils i mossos d'esquadra posareu el millor de vosaltres mateixos, així com les vostres altes quotes de professionalitat per fonamentar una col·laboració lleial i un treball coordinat que contribuirà a la celebració, el 21 de desembre vinent, de les eleccions autonòmiques amb les mateixes garanties de llibertat i seguretat amb les quals s'han celebrat les anteriors", escriu el ministre espanyol.

 

En la carta, Zoido assegura que ara, amb l'aplicació del 155, "la societat catalana ha recuperat els valors de la Constitució i l'Estatut", i que el seu ministeri "s'ha conjurat per solidificar el restabliment de la normalitat democràtica i la convivència a Catalunya".

El ministre d'Interior espanyol assegura que els agents -i ell mateix- han hagut de passar "moments complexos i ardus, que mai hauríeu pensat que viuríeu i que mai hauríeu volgut patir". És per això que els promet que es "hi posarà el coll" perquè "la col·laboració lleial i la coordinació" entre els tres cossos de policia sigui un "fet tangible amb conseqüències directes en la convivència pacífica i en llibertat de la societat catalana".

Tot seguit, es dirigeix específicament als Mossos d'Esquadra, que assegura que "tornaran a ser la policia de tots els catalans". També es refereix al nou cap del cos, Ferran López, després de la destitució de matinada de Josep Lluís Trapero. De López diu que el coneix de fa temps, que en valora la trajectòria professional i que aviat s'hi posarà en contacte per "parlar directament dels reptes que tenim a l'horitzó per recuperar en la seva integritat la Constitució i l'Estatut".

"Vull anar lluny, que no és un altre destí que garantir la normalitat democràtica davant les eleccions del proper 21 de desembre, i vull anar ben acompanyat", afirma Juan Ignacio Zoido. "Per això us recordo, policies nacionals, guàrdies civils i mossos d'esquadra, la vostra obligació d'acatar ordres, garantir els drets i llibertats de tothom i complir amb els mandats recollits a la Constitució i l'Estatut", conclou.