No es podia esperar cap mena de retret. Lluny d'això, la Zarzuela ha obert la porta a què Joan Carles I torni a residir a Espanya. Després de la reunió que pare i fill han mantingut aquest dilluns, la Casa Reial ha emès un comunicat en el qual recorda la decisió del rei emèrit "d'organitzar la seva vida personal i el seu lloc de residència en àmbits de caràcter privat, tant en les seves visites com si en el futur tornés a residir a Espanya, per continuar gaudint de la privacitat més gran possible". Així ho va comunicar el mateix Joan Carles en la carta del passat 5 de març. Una coarta que "constitueix el marc de referència de les activitats de Sa Majestat el Rei don Joan Carles", segons la Zarzuela.

Igualment, la Casa Reial també ha insistit en la voluntat de l'emèrit "d'establir el seu lloc de residència de forma permanent i estable a Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units) per raons personals". Recordem, però, que Joan Carles tornarà a Espanya. Ja veurem si per residir-hi (com insinua el comunicat) o si per fer-hi una visita com la d'aquests dies. "Aquesta visita s'emmarca en el desig de Sa Majestat el Rei Don Joan Carles de desplaçar-se amb freqüència a Espanya per visitar la família i amics, i organitzar la seva vida personal i el seu lloc de residència en àmbits de caràcter privat, tal com expressa la carta que li va dirigir a Sa Majestat el Rei el passat 5 de març", va assenyalar la Zarzuela sobre el retorn de l'emèrit

 

Però l'objectiu del comunicat de la Casa Reial era fer uns apunts sobre la reunió entre Felip VI i son pare. "Han mantingut un temps ampli de conversa sobre qüestions familiars així com sobre diferents esdeveniments i les seves conseqüències a la societat espanyola des que el pare del Rei va decidir traslladar-se a Abu Dhabi el 3 d'agost de l'any 2020", expressa el comunicat. Després d'aquesta conversa sobre l'actualitat, han celebrat un dinar en el qual hi han participat "els Reis, la Infanta Sofia, els Reis don Joan Carles i Sofia, així com la Infanta Elena i els seus fills, i la infanta Margarita i don Carlos Zurita". La reina Sofia no ha pogut dinar amb ells per haver donat positiu en covid-19 després d'un viatge a Miami (EUA), però ha estat present a la sala amb mascareta i mesures de ventilació.

La Zarzuela ha confirmat que després de la trobada, Joan Carles ha iniciat el seu retorn a Abu Dhabi. Com dèiem, s'espera que torni aviat. En aquesta visita ha assistit a la Copa d'Espanya de vela celebrada a Sanxenxo (Galícia), el preludi a la celebració de la Copa del Món. Aquesta competició tindrà lloc d'aquí a poc més de dues setmanes, el pròxim 10 de juny. És possible que l'emèrit aprofiti per fer un nou viatge d'uns dies per participar en les regates.