El diputat del PSC al Congrés, José Zaragoza, ha instat Unides Podem a "moure posicions" i "reflexionar" sobre la seva posició de bloquejar "l'únic candidat possible" a presidir el govern espanyol.

En una entrevista a Els Matins de TV3, Zaragoza ha assenyalat que hi ha una "crisi interna" i "tensió" dins el grup parlamentari de Pablo Iglesias i que molts diputats eren favorables de permetre l'elecció de Sánchez i després buscar un acord sobre el govern de coalició. D'altra banda, Zaragoza ha retret a JxCat que hagi votat en contra de Sánchez al costat de Pablo Casado, Albert Rivera i Santiago Abascal. "És un fenomen molt curiós. Deu ser que això beneficia el procés", ha afegit.

Zaragoza ha retret a Unides Podem que fes la campanya electoral dient que vol parar el "trifachito" i que garantiria un govern d'esquerres i després "utilitzin el vot de la dreta per bloquejar aquell amb qui es vol entendre". 

Preguntat pel canvi de vot d'ERC, que en segona votació va apostar per una abstenció encara que no hi hagués acord entre PSOE i Unides Podem, Zaragoza ha respost que és millor l'abstenció que el no, però ha recordat que amb l'abstenció no es guanya la dreta. "El problema és que la gent vota perquè fem coses no perquè ens abstinguem, sinó perquè siguem proactius", ha conclòs.