El coordinador dels diputats del PSC al Congrés, José Zaragoza, ha criticat durament les protestes convocades per l'independentisme el 21-D, coincidint amb la celebració del Consell de Ministres a Barcelona. "Als independentistes, sembla que els agraden més les porres de Rajoy que les inversions Pedro Sánchez", ha assegurat.

En una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio, ha aconsellat al govern català que "potser li interessaria més aprofitar que hi ha un govern espanyol que vol acordar coses i no comportar-se com si fos el que envia els repressors". Zaragoza ha assegurat que l'independentisme queda "desconcertat" quan algú vol dialogar-hi "perquè no estan acostumats al diàleg". Davant d'aquesta situació, ha dit, fan "com si encara hi hagués el govern del PP i s'equivoquen".

El socialista també ha carregat contra el president català, Quim Torra, a qui ha responsabilitzat de "balcanitzar" la situació a Catalunya i tenir "el cap escalfat". "Quan tens un president que passa de governar i ens porta als Balcans, tenim un problema molt greu", ha criticat, acusant el cap de l'Executiu d'"intentar fer el que va fer el PP a Espanya, convertir els Mossos en una policia política".

Ha afirmat que té "plena confiança" en els Mossos d'Esquadra i ha assenyalat que sempre ha pensat que la policia catalana és professional, però no els seus caps polítics. "Tinc la sensació que aquí a Catalunya el senyor Torra ha intentat fer el mateix que va fer el PP a Espanya: és convertir els Mossos en una policia política", ha declarat.

Sobre el resultat de les eleccions andaluses, ha dit que el paper de Vox respecte a PP i Cs li recorda al de la CUP "respecte a Convergència i ERC". "Dos partits molt radicals, que van de purs, que es queden fora dels governs, que plantegen posicions extremistes que imposen als partits majoritaris," ha explicat.